Lig jij op koers?

Wat doe jij om, zoals Covey dat zegt, je zaag scherp te houden? Hoe ga je om met veranderingen? Lees het in mijn vakantieblog

De vakantie is voor mij een heerlijke tijd om tot rust te komen, veel te lezen, te genieten van de omgeving en te varen. Op het water ben ik helemaal in mijn element.

Het gaat om een parallel te trekken met het ondernemerschap om de volgende zaken:

  • wat is het weer / zijn de omstandigheden?
  • wat willen mijn passagiers / klanten?
  • wat is mijn doel / koers?
  • vaar ik de juiste snelheid?
  • Hoe ga ik om met obstakels?

Enkele voorbeelden van obstakels zijn een schip wat op dezelfde koers ligt, de golfslag die op dat moment nogal heftig is of een brug die nogal laag is. Dat vraagt om snelle beslissingen en aanpassen van koers en snelheid.

Wil je kunnen blijven genieten dan vraagt dit om tijdig onderhoud van boot en motor. Ook dat geldt voor de dagelijkse praktijk van het ondernemerschap. Onderhoud van materiaal en kennis is belangrijk. Om het met Covey te zeggen: houd de zaag scherp. De komende dagen neem ik daarom deel aan de Summer school over vakmanschap van het @NBA. Erg veel zin in. Een van de onderwerpen is: als eerste veranderingen signaleren. Belangrijk is vervolgens hoe je daar mee om gaat en of je in actie komt.

Benieuwd wat jij doet om je zaag scherp te houden en hoe jij veranderingen signaleert. Laat het weten.

Vanaf 1 september ben ik beschikbaar en ga graag met je in gesprek. Je kunt mij bereiken op 06 248 92 771.